Om oss

Lidholm’s bygger på enkla principer från en annan tid. En tid innan mode och trender, då män klädde sig i välgjorda kläder som höll länge. Namnet är min mormors, hon jobbade i en herrekipering i 34 år och var stolt över varenda minut.

Jag är uppvuxen med hennes historier från den tiden och när jag började jobba i butik var det som att vi kunde överbrygga olika tidsepoker. Jag antar att det inte spelar någon roll om man jobbar i butik 1958 eller 1997.

Det känns fint att butiken får bära hennes namn, historien fortsätter och när motivationen tryter så fungerar skylten på dörren som en spark i ändan. Inspirationen till konceptet sträcker sig 10 år tillbaka i tiden och till en sommar i New York. 2009 åkte jag dit för att plugga till skådespelare. Dagarna var fullspäckade, men eftermiddagarna tillbringade jag genom att vandra omkring på Manhattan för att spana in butiker! RRL på Spring Street, Moscot vid Union Sq. och Freemans Sporting Club på Rivington var ögonöppnare. Det var någonting med det tidlösa som verkligen talade till mig och jag började skissa på hur man skulle kunna göra något liknande hemma i Göteborg.

Jag såg det så tydligt framför mig, men det var först nu som allting föll på plats. Varmt välkommen!

Vad är det jag vill skapa med butiken då? Förutom hantverksmässigt tillverkade kläder, skor och accessoarer vill jag att den ska bli en destination. Där man hör den bästa musiken, kan se de coolaste motorcyklarna och ett ställe där man alltid är välkommen! Stanna till på en kaffe och lämna med antingen ett par nya favoritjeans eller bara ett tips på en grym skiva.

Varorna i hyllorna är kärnan, men utöver det ska det alltid finnas tid till gött snack. Jag stirrar mig inte blind på produkterna. Jag älskar kläder och kan stå för varenda pryl jag säljer, men om vi återigen blickar tillbaka till svunna tider så handlade manlighet om mer än att enbart klä sig snyggt. Det var så man presenterade sig för världen, men vem du var och vad du gjorde avgjorde om du hamnade i historieböckerna eller inte.

Idag är en välsittande kavaj allt som krävs för digitala rubriker, känns det som, och i det upplever jag att det är mycket som gått förlorat. Jag ser framemot att bjuda in folk spontant för att lyssna på ett nytt pod-avsnitt, hjälpa folk att klä sig inför ett speciellt tillfälle, berätta om var man hittar stans bästa skomakare och framförallt vårda en kultur som bygger på en ömsesidig förståelse och respekt för varandra; jag som clothier och du som kund.

Det handlar om mer än att varor och pengar ska byta ägare. Det ska handla om en slags vördnad för att kunder väljer att handla här och i utbyte detsamma för det hantverk som ligger bakom produkterna. Pretentiöst, absolut.

Öppettider

  1. mån - fre
  2. lör
  3. sön

Kontakt